Wifi in de binnenstad van London

Thinkbroadband is een van de publicaties die melding maakt van de lokale bestuurders van de City of London om in het gebied meer Wifi beschikbaar te stellen. Op zich is dat nieuws dat bijna dagelijks over elke stad wel te lezen valt. Van meer wifi verwachten ondernemers meer bezoek en omzet, vooral door shoppers die niet in het gebied zelf woonachtig zijn.

Het ook om die reden dat wifi steeds vaker als een onderdeel van het pakket voor de bevordering van toerisme wordt gezien. En toch is dat schijnbaar niet de enige reden waarom de City of London nu komt met het plan delen van de infrastructuur die al aanwezig is een upgrade te geven door het ook als hotspot te gaan inzetten. Bedoeld daarmee zijn de reclamezuilen en bushaltes, plekken waar al stroom aanwezig is dus nog maar een datakabel moet worden aangelegd.

Waar het de City of London ook om gaat: in het gebied zelf wonen amper mensen. 8.5000 inwoners is te weinig om vanuit de woonhuizen een dekkend wifi netwerk, zoals in Nederland met de hotspot diensten van KPN en Ziggo wel min of meer is gerealiseerd, te creëren. De kans dat de duizenden bedrijven daaraan mee willen werken is nul. Dan is het inzetten van het straatmeubilair eigenlijk de enige optie die overblijft. En daarvan zullen de bewoners zelf hopelijk ook profiteren, want het enduser breedband aanbod in de binnenstad is kwalitatief zeer teleurstellend.

Share: