Kwestie van ergens een antenne bij plaatsen…

In Nederland wordt door alle aanbieders van mobiele telefonie- en internetdiensten bijgehouden waar de ontvangst voldoende is en waar dit niet het geval is. Overzichten van antennnes of zendmasten worden ook door toezichthouders en burgers bijgehouden. Weinig of geen bereik hebben is een bron van ergernis waar iedereen het fijne van wil weten.

Het aantal opmerkingen over minder bereik kan pieken (Delft!), dan staan de sociale media vol met klachten en verwijten. Webcare teams hebben zelfs een wachtrij die zich in uren in plaats van minuten laat uitdrukken.

Stress

Om de gevoelde stress in perspectief te plaatsen wordt er – terecht – wel eens verwezen naar landen waar het veel slechter is. In Duitsland is buiten de grote steden  4G een illusie en 3G iets dat al best lastig is. Iets vergelijkbaars gaat op voor de Britse binnensteden. Dat soort taferelen zijn we in Nederland amper gewend.

India

Maar het kan nog een tandje erger. De IndiaTimes van 26 december 2016 schrijft dat er in 2016 130.000 zendmasten en antennes in het land zijn geplaatst. Een groot land, maar ook een groot aantal. Het is echter nog steeds onvoldoende. Voor de zomer van 2017 moeten er nog eens 150.000 extra bijgeplaatst worden.

De logistieke uitdaging die dat vertegenwoordigt is iets om stil van te worden. Het zou het streepje minder bereik moeten doen vergeten.

 

Share: