Kunt u mij een veilige provider adviseren?

Een vraag die vaak wordt gesteld en waarop het antwoord nog steeds niet vast staat.
Zonder kennis van wat er gehost moet worden is het namelijk onmogelijk een gedetailleerd antwoord te geven. Wat wel kan is een aantal algemeenheden verkondigen zoals:
de meeste providers in Nederland hebben veiligheid hoog in het vaandel staan. Bijna elke partij heeft 24/7 bewaking, online monitoring, gekwalificeerd personeel en afhankelijk van het type en omvang van de aanbieder ook nog nog certificaten, diploma’s en keurmerken. Als het gaat om veiligheid van de data, back-ups en zo kun je dat bij heel wat aanbieders met een SLA regelen.

Maar veiligheid gaat verder, want hoe actief en kundig is de helpdesk en hoe adequaat wordt er gereageerd op meldingen van digitale overlast? Dergelijke vragen worden nu nog weinig gesteld, vooraf wel te verstaan. Het is pas na een incident dat de klant zich realiseert dat dit deel van de dienstverlening tot dan toe onder de radar was gebleven maar toch uitermate belangrijk blijkt te zijn.

Ruimte dus voor aanbieders die zich in positieve zin willen onderscheiden van de rest ook hier tijdens de promotie -en salestrajecten aandacht aan te besteden.

Share: