Huawei komt met hogere vergoedingen voor app makers

HuaweiHuawei lanceert nieuwe vergoedingen voor app makers. Zo wil het in reactie op de handelsoorlog een alternatief te leveren voor Google’s Android. De vergoedingen gaan tot 100%.

Het nieuws over deze nieuwe Huawei actie komt via XDA. De website heeft via Gizmochina de nieuwe preferential policy van de smartphonemaker online gezet. Hierin staat dat het bedrijf voor de vergoedingen nu laat meespelen hoe lang de app wordt aangeboden. Voorheen betaalde Huawei de app makers volgens een vaste sleutel. Nu worden hogere vergoedingen gegeven over de eerste 12 maanden en een iets minder hoger vergoeding over de de tweede twaalf maanden.

 

Drie categorieën

Verder is het interessant te zien dat er drie categorieën zijn. De vergoeding aan makers van educatieve apps was al hoog, maar wordt nu tot 100%. Gaming wordt ook beter beloond, maar niet tot 100%. Dat is wel weer het geval voor apps die niet tot een van de twee vorige categorieën behoren.

Strategie

De strategie van Huawei voor de app vergoedingen is duidelijk. Het bedrijf neemt genoegen met een lagere eigen vergoeding. Zo wil het app makers die dedicated voor de Google Play store ontwikkelen aan zich binden. Het idee dat het eerste jaar 100% van de inkomsten naar de app makers gaat zal menigeen aanspreken. Ter vergelijking: Google hanteert voor elke app de 30:70 regel. Of app makers die met Huawei in zee gaan voor een, twee platforms of drie (iTunes) ontwikkelen zal het bedrijf vooralsnog weinig uitmaken.

Daarmee is Huawei dan in staat in korte termijn een marketplace aan te bieden met echt veel verschillende apps. Belangrijk daarbij is ook dat de actie wereldwijd geldt. De smartphone maker wil nadrukkelijk meer dan alleen de eigen Chinese thuismarkt van een serieus alternatief voorzien.

Kleine lettertjes

De aangeboden deal geldt alleen voor app makers die voor 30 juni een contract tekenen. Ook daaruit blijkt weer dat de Chinese bouwer haast heeft. Het wil duidelijk nog voor het eind van dit kalenderjaar het alternatief bieden.

Share: