En dan gaat het op eens snel: Gratis wifi in Berlijn

In navolging van een recent artikel over wifi en het aanpassen van de telecom wetgeving in Duitsland kunnen er twee updates worden gegeven. Het lijkt er sterk op dat deze wetswijziging inderdaad het startsein is om bestaande plannen door te voeren.

Met het oog op de grote nationale Kerkdag van de Evangelische Kerk in 2017 worden op dit moment in en rond Berlijn meer kerken uitgerust met hotspots. Die wifi plannen waren er natuurlijk al, de eerste locaties waren ook al operationeel, maar de bedoelde dekking gaat nu ook daadwerkelijk gerealiseerd worden.

Tweede case die aangeeft dat aanbieders klaar stonden is voor een uitrol als de wet eenmaal was aangepast is het persbericht van het Berlijnse OV (BVG). Dat kondigde eerder deze week aan dat de test bij station Osloerstrasse succesvol is afgerond en nu gestart wordt met het aanbieden van een gratis wifi dienst op de grotere OV stations. Detail: de infra moet al aanwezig zijn, want het persbericht spreekt over het “in gebruik nemen”.

Wat beiden operaties gemeen hebben en wat best opvallend te noemen is: het zijn geen commerciële partijen die als eerste van de nieuwe wettelijke mogelijkheden profiteren.

Share: