DESTEP analyse

Bureau Terdege van de DESTEP analyseDe meeste bezoekers van deze site komen via Google omdat ze zoeken naar het begrip DESTEP analyse. De onderdelen van die analyse: Demografie, Economie, Sociaal, Technisch, Ecologisch en Politiek maken ook deel uit van de gebruikte zoektermen.

Dat geeft aan dat er veel behoefte is aan voorbeelden hoe een DESTEP analyse moet worden toegepast om beter op ontwikkelingen in de hosting -en datacentersector om te gaan. En dat geldt ook voor telecombedrijven en netwerkleveranciers.

Bureau Terdege heeft in zes artikelen steeds een afzonderlijke component van de zesvoudige DESTEP-analyse beschreven. De artikelen zijn hieronder te vinden.

Uiteraard is dit een beknopte beschrijving. Desalniettemin is deze weergave een goede aanvulling op de WIKI. Voor studenten en scholieren is dit eerst en vooral een goed uitgangspunt om zelf een uitgebreidere analyse te beschrijven.  Marketeers kunnen de eigen analyse hiermee controleren op volledigheid. Voor de meeste bedrijven in de IT sector is deze opzet en invulling bruikbaar.

Voor een meer gedetailleerde analyse  of een praktisch toepasbare uitgewerkte visie: Klik hier voor contact. Commerciële versies worden sinds 2009 geleverd.  Opdrachtgevers zijn vooal bedrijven die voor het eerst de Nederlandse of EU markt bedienen. De focus ligt daarbij op het informeren van telecom- en internetbedrijven. Die omvangrijke groep omvat zowel start-ups als gevestigde bedrijven.