Filosofie

Bureau Terdege heeft duidelijke keuzen gemaakt om de belasting van het milieu te minimaliseren. De druk op het milieu in de zakelijke omgeving wordt vooral veroorzaakt door mobiliteit, papierverbruik, energieverbruik en het eenmalig gebruik van overige materialen.

Mobiliteit
Er is bewust gekozen voor kantoor aan huis op fietsafstand van trein– en busstation. Waar mogelijk wordt fiets en/of het openbaar vervoer gebruikt.

Papierverbruik
Er wordt zoveel mogelijk ‘papierloos’ gewerkt en gearchiveerd. Ook met klanten wordt zoveel mogelijk digitaal gecommuniceerd. Gebruikt papier wordt gescheiden ingezameld.

Energieverbruik
Het energieverbruik wordt geminimaliseerd door het gebruik van spaarlampen, energiebesparende computers en beeldschermen. Alle apparatuur wordt na gebruik uitgezet. Er wordt geen gebruik gemaakt van airconditioning, maar van natuurlijke klimaatbeheersing zoals zonneschermen en isolatie. Uiteraard wordt er groene stroom afgenomen.

Overige materialen
Bij de aanschaf van goederen wordt nadrukkelijk gekeken of deze vervaardigd zijn van recyclebare materialen. Tevens wordt de voorkeur gegeven aan producten die voorzien van het Fair Trade logo of anderszins bijdragen aan de verbetering van het welzijn van kansarme producenten.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.