Kwestie van ergens een antenne bij plaatsen…

In Nederland wordt door alle aanbieder van mobiele telefonie- en internetdiensten bijgehouden waar de ontvangst voldoende is en waar dit niet het geval is. Overzichten worden ook door toezichthouders en burgers bijgehouden, want weinig of geen bereik hebben is een bron van ergernis waar iedereen het fijne van wil weten.

Het aantal opmerkingen over minder bereik kan pieken (Delft!), dan staan de sociale media vol met klachten en verwijten en hebben zelfs de webcare teams een wachtrij die zich in uren in plaats van minuten laat uitdrukken.

Om de gevoelde stress in perspectief te plaatsen wordt er – terecht – wel eens verwezen naar landen waar het echt veel slechter is. In Duitsland buiten de grote steden of midden in de Britse steden is 4G een illusie en 3G iets dat al best lastig is. Dat soort taferelen zijn we in Nederland amper gewend. Maar het kan nog een tandje erger. De IndiaTimes van 26 december 2016 schrijft dat er in 2016 130.000 zendmasten en antennes in het land zijn geplaatst. Een groot land, maar ook een groot aantal. Het is echter nog steeds onvoldoende. Voor de zomer van 2017 moeten er nog eens 150.000 extra bijgeplaatst worden.

De logistieke uitdaging die dat vertegenwoordigt is iets om stil van te worden en het streepje minder bereik te doen vergeten.

 

Share: